Index Vakbarát Hírportál

Londonban is betilthatják az Ubert

2017. május 29., hétfő 16:08

Négy hónappal hosszabbították meg az Uber londoni működési engedélyét. A közlekedési hatóságok továbbra is vitatkoznak rajta, hogy megadják-e a közösségitaxi-szolgáltatónak az ötéves licencet.

A Licenced Taxi Drivers' Association (LTDA) azzal érvel, hogy az Uber nem hivatalos üzemeltető, ugyanakkor veszélyeztetik a közbiztonságot.

Az Uber 2012-ben kapott ötéves működési engedélyt a brit fővárosban. Az engedély idén május 30-án lejár. A Transport for London (TfL) szóvivője szerint a négyhónapos működési engedély alapján fogják eldönteni, hogy a cég jogosult-e egy újabb ötéves licencszerződésre.

A taxisok gyávaságnak nevezték a döntést. Steve McNamara, az LTDA főtitkára szerint az Uber még mindig nem válaszolt a TfL hónapokkal ezelőtt feltett kérdéseire, így nem lehet eldönteni, hogy a működésük biztonságos-e vagy sem.

Az Uber szóvivője szerint londoniak milliói döntenek minden nap az Uber mellett, és több ezer sofőr keres pénzt a szolgáltatással; továbbra is azon lesznek, hogy mozgásban tartsák Londont.

Rovatok