Index Vakbarát Hírportál

Az Amazon kaptárakat építene a drónseregének

2017. június 23., péntek 15:04

Óriási felhőkarcoló-kaptárakat építene a drónflottájának az Amazon egy frissen kiszúrt szabadalmi kérelem szerint – írja az Engadget.

A beadvány "Többszintű végrehajtási központ pilóta nélküli légi járműveknek" néven fut, ami magyarul azt jelenti, hogy a cég óriási henger alakú raktárépületeket húzna fel a nagyobb városokban, ahol drónokkal akarja majd megoldani a házhoz szállítást.

Az épület tele lenne ablakokkal, amelyeken a szorgos kis drónok naphosszat ki-beszálldosnának a vásárlók rendeléseit teljesítve, míg az alsóbb szinteken a munkások/robotok előkészítik nekik a csomagokat.

A kaptárt mint hasonlatot maga a szabadalmi kérelem is említi, és már csak azért is adekvát, mert a drónok valóban a méhekről kapták a nevüket, az angol drone szó eredetileg a magyarul herének hívott hím méheket jelöli.

Mint mindig, természetesen ezúttal is igaz, hogy egy szabadalomból még bármi lehet, egyelőre csak annyit árul el, hogy az Amazon gondolkozik ilyesmin, és le is szeretné védetni, nehogy más is pont ilyenen gondolkozzon. Az, hogy megvalósul-e, pláne hogy pont ilyen formában-e, az majd idővel kiderül.

Rovatok