Index Vakbarát Hírportál

Ezer euró lehet a Samsung Galaxy Note 8

2017. június 24., szombat 11:45

Nagy erőkkel zajlik a Samsungnál a szeptemberre várt Galaxy Note 8 bevezetésének előkészülete, és a VentureBeat úgy tudja, hogy a dél-koreai gyártó kereken 999 eurós áron fogja piacra dobni a mobilját.

A lap informátora szerint a hatalmas és látványos kijelző mögött megbújó belsőt is nagyobb gonddal rakja össze a cég, mint eddig. Ez nemcsak azt jelenti, hogy jobban odafigyelnek az akkura, nehogy felgyulladjon, hanem nagyobb teljesítményre is számíthatnak majd a vevők.

A kijelző 6,3 colos lesz, és ugyanúgy faltól falig ér majd, mint a tavasszal bemutatott Galaxy S8-on, amelynek a nagyobb S8+ változata alig kisebb, 6,2 colos. Így azért lehet némi elképzelésünk arról, hogy milyen lesz majd kézben tartani a Note 8-at. Az egyik fő különbség az lesz, hogy a Note kijelzőjére tollal is lehet írni és rajzolni.

Úgy tudja a VentureBeat, hogy az Exynos 8895 vagy Snapdragon 835 rendszercsip mellett 6 GB  RAM dolgozik majd, ami a Samsungnál elég ritka. Szintén újdonság lesz a dupla hátlapi kamera.

Akkumulátorból csak 3300 mAh kapacitásút mertek beépíteni

Ez is arra utal, hogy a Samsung igyekszik elkerülni az újabb botrányt, és inkább visszafogottan halmozza a milliamperórákat, nehogy gyulladásveszélyes legyen a készülék, mint a tavaly visszahívott Note 7.   

Természetesen a Note 8 is támogatja az S8 által is használt Dex dokkolót, hogy a mobilt akár számítógépként is működtetni tudjuk, monitorra és egér-billentyűzet kombinációra rácsatlakoztatva. Ebben a módban biztosan előnyös lesz az a 6 GB memória.

(Borítókép: Samsung)

Rovatok