Index Vakbarát Hírportál

A Snapchat mindig tudja, hol járunk

2017. június 26., hétfő 12:59

A Snapchat múlt héten mutatta be az új funkcióját, a Snap Mapet. Ahogy a neve is mutatja, ez egy térkép, amin láthatjuk, hogy hol vagyunk mi és a barátaink. Nagyjából ugyanúgy működik, mint a becsekkolásra építő FourSquare – csakhogy a Snapchaten nem kell becsekkolni sehová.

A Snap Map magától helyez el minket a térképen, és osztja meg a helyzetünket az összes ismerősünkkel.

A múlt heti frissítésről a Team Snapchat helyes kis videóüzenetet küldött minden felhasználónak:

Ugye, látható, hogy a rendszer nagyjából úgy működik, mint a FourSquare, ahol becsekkolnak az ismerőseink; mi rákattintunk, megnézzük, mit csinálnak, és ha kedvünk van, akkor csatlakozunk. Tiszta sor. De a Snap Mapen a becsekkolás automatikus. Nemcsak akkor helyez el minket a térképen, ha megosztunk egy snapet, vagy feltöltünk valamit az Our Stories-ba, hanem minden egyes alkalommal, amikor megnyitjuk az alkalmazást.

A funkció bemutatása után a Snapchat végigvezet minket egy gyorstalpalón: csak három képernyőn kell átnavigálnunk, hogy aktiváljuk a Snap Mapet. Az első megnyitás után beállíthatjuk, hogy ki láthassa a helyzetünket a térképen: csak mi, a barátaink, vagy a kiválasztott ismerőseink. De azt nem árulják el, hogy ez mindig a térképre tesz minket, ha megnyitjuk a Snapchatet. És nyolc órán át ott is maradunk. Ha nem jelentkezünk be máshonnan, eltűnünk a térképről.

A brit rendőrség már figyelmeztetést adott ki az új funkció miatt, mivel a felelőtlen helyzet- és tartalommegosztás tényleg veszélyekkel járhat. Nem szerencsés, ha egy fiatalkorú megosztja az egész világgal, hogy egyedül csavarog egy veszélyes környéken, vagy ha valaki éjjel megnyitja a Snapchatet, hogy elolvasson egy üzenetet, így tudatva az egész világgal, hogy egyedül van az otthonában.

Ha szeretnénk kikapcsolni az adatmegosztást, a következő a dolgunk:

Rovatok