Index Vakbarát Hírportál

A világ egynegyede facebookozik

2017. június 28., szerda 09:16

A világ lakosságának egynegyede havonta legalább egyszer használja a Facebook-profilját – írja a BBC. Mark Zuckerberg vezérigazgató bejegyzése szerint a Facebook-közösség felhasználóbázisa hivatalosan is átlépte a kétmilliárdos határt.

A Facebookot 13 éve alapították. Zuckerberg akkor még a Harvardon tanult. Később kimaradt az egyetemről, hogy elindítsa a közösségi weboldalt. A növekedés üteme félelmetes volt: 2012. októberében érték el az egymilliárd felhasználót. Öt év alatt ezt is sikerült megduplázni.

A Facebook kritikusai korábban azzal érveltek, hogy a növekedés üteme lassulni fog, mert a rivális szolgáltatások – például a Snapchat – idővel elszipkázza előlük a felhasználókat. Ehelyett az történt, hogy a Facebook felvásárolt mindenkit, akinek használható ötletei voltak, akiket meg nem tudott, azokat lemásolta.

A Facebook figyelmeztetett, hogy a közösségi oldal hirdetési piacának növekedése rövidesen lelassulhat. Nem így Zuckerberg ambíciói. A USA Todaynek a vezérigazgató azt mondta: még mindig az a céljuk, hogy mindenki csatlakozhasson a Facebookhoz.

Rovatok