Index Vakbarát Hírportál

A magyar a világ harmadik leggyorsabb mobilnete

2017. augusztus 10., csütörtök 11:33

A Speedtest.net a világ legismertebb netsebességmérő eszköze. Az oldalt működtető Ookla úgy döntött, hogy a világ internetének állapotáról felhalmozott masszív adatmennyiségből listát készít, hogy kidomborodjanak a globális netezés trendjei.

A Speedtest Global Index külön listán rangsorolja a mobilos és a vezetékes netkapcsolatot. A listák az elmúlt 12 hónap adatain alapulnak, és havonta fognak frissülni. Az első összeállításból látszik, hogy a mobilnetes sávszélesség terén globális szinten is kifejezetten erősek vagyunk a magunk 46,24 megabit per szekundumos letöltésével:

Magyarország bronzérmes a mobilnet sebességében.

Ahogy a listán látszik, az index azt is követi, hogyan változtak a helyezések a legutóbbi állapothoz képest. Eszerint korábban még jobbak voltunk, de a hollandok beelőztek minket a dobogón. A másik listán, a vezetékes kapcsolatok terén azért hátrébb vagyunk, de itt sem állunk rosszul a tizenkettedik helyezéssel, ami egyébként szintén egy helynyi romlást jelent.

Az egyes országokra kattintva a feltöltési sebesség is látszik, ebben így állunk:

Két hónapja az OpenSignal legutóbbi felmérése is a harmadik helyre rangsorolt minket sebesség alapján. Abból a felmérésből az is kiderült, hogy mobilnetes lefedettségben sem állunk rosszul, ezen a téren akkor globálisan a kilencedikek voltunk.

Rovatok