Index Vakbarát Hírportál

Obama reagált a náci balhéra, minden idők legkedveltebb Twitter-üzenete lett

2017. augusztus 16., szerda 12:37

Miközben Donald Trump amerikai elnöknek meggyűlik a baja azzal, hogy olyan reakciót adjon a hétvégi charlottesville-i náci tüntetésen történtekre, amitől nem áll égnek a fél ország haja, az elődje Twitter-üzenetekben reagált az egy ember halálával végződő eseményekre. Az első tweetje pedig egy csapásra minden idők legnépszerűbbjévé vált – írja a CNN.

Ez az az üzenet, amelyet Barack Obama januárban leköszönt amerikai elnök még helyi idő szerint vasárnap hajnalban posztolt:

"No one is born hating another person because of the color of his skin or his background or his religion..." pic.twitter.com/InZ58zkoAm

— Barack Obama (@BarackObama) 2017. augusztus 13.

Vagyis

"Senki nem úgy születik, hogy utál egy másik embert a bőrszíne vagy a háttere vagy a vallása miatt..."

A dupla idézőjel oka, hogy a mondat idézet Nelson Mandela 1994-es önéletrajzából. Obama összesen három üzenetben írta ki a teljes idézetet, amely így folytatódik: „Az embereknek meg kell tanulniuk gyűlölni, és ha meg tudnak tanulni gyűlölni, meg lehet őket tanítani arra is, hogy szeressenek, mert a szeretet természetesebben jön az emberi szívnek, mint az ellentéte."

A tweetet a cikk írásakor pontosan 3 050 234-en kedvelték, amivel magasan ez lett minden idő legnépszerűbb üzenete a Twitteren. Emellett meg is osztották több mint 1,2 milliószor, ami ebben a kategóriában az ötödik helyre volt elég az örökranglistán.

Úgy tűnik, Obama érzi a műfajt, mert minden idők tíz legkedveltebb tweetje közül hatot ő jegyez: kettőt még az elnöki profiljáról, és további négyet a személyes felhasználói fiókjáról. Politikusként rajta kívül csak Hillary Clinton fért be a top 10-be az utolsó helyen. Dobogós még Ariana Grande, illetve Ellen DeGeneres híres Oscar-szelfije, és a nyolcadik helyen áll a Linkin Park egy tweetje Chester Bennington öngyilkossága napján, amelyben a néhai frontember látható egy fotón.

A tízből kilenc tweet az elmúlt egy éven belül született.

Rovatok