Index Vakbarát Hírportál

Hamburgert és sört visznek házhoz drónnal

2017. augusztus 24., csütörtök 11:22

Meglepő helyszínen kísérleteznek a repülő drónos házhoz szállítással, hiszen éppen Izland füstölgő vulkánjai miatt szokott leállni fél Európa légi közlekedése. Persze úgy is tekinthetjük ezt a tesztet, hogy ha ott beválik a rendszer, akkor nem lehet nagy akadálya annak, hogy máshol is bevezessék.

Az izlandi AHA szállítócég az izraeli Flytrex logisztikai céggel szövetkezve indította el a pilotot - írja a Verge. Egyikük sem gyárt drónokat, egy módosított DJI Matrice 600-ra építik a szolgáltatást, és azért használnak drónokat, hogy egyenesen, percek alatt átrepüljenek egy nagy öböl fölött, ahelyett, hogy fél óra alatt autóval körbejárnák.

A Flytrex olyan izgalmas dolgokkal száll be az üzletbe, amiben több évnyi tapasztalata van, mint a dolgozók képzése, a helyi hatóságokkal való tárgyalások lebonyolítása, valamint egy felhőalapú rendszerrel, amely az egész drónos kiszállítás hátterében áll majd.

A Matrice legfeljebb 3 kilogrammnyi árut tud 10 kilométeres távolságba elvinni, de a kísérletben 3 kilométerre korlátozzák a távot, és naponta körülbelül 20 kiszállítást vállalnak drónnal. Leszállni nem fognak a célnál, ehelyett dróton eresztik le a csomagot a felszínre.

Rovatok