Index Vakbarát Hírportál

A Google felturbózza a Street View kamerákat

2017. szeptember 7., csütörtök 16:56

A Google újratervezte a városokat fényképező Street View autók kamerarendszerét. Az új kamerákkal az autók tisztább, élesebb, nagyobb felbontású képeket készíthetnek, miközben maguk az eszközök kisebbek lesznek. A jobb minőségű panorámafotókat két HD kamerával fogják rögzíteni.

A Google szerint az új kamerák élénkebb színekben fotóznak, és kevésbé látszanak majd a panorámafotók illesztési pontjai. További fejlemény, hogy az olyan apróságokat, mint az üzletek nyitvatartási idejét, a kamerákhoz kapcsolódó, gépi tanulásra képes algoritmus magától is felismeri, és mellékelni fogja az információt a keresési találatok között.

Ez a Street View-projekt első nagyobb frissítése az elmúlt nyolc évben. A Street View autói azóta több mint 80 milliárd képet készítettek, és több mint 10 millió kilométert tettek meg. A régi Street View autók 15 kamerát használtak a panorámaképek készítéséhez; az újakhoz elég lesz hetet használni. A lézeres radar segítségével ráadásul a képek mélysége is jobban megítélhető lesz.

Rovatok