Index Vakbarát Hírportál

Olcsó 4K projektort mutatott be a Sony

2017. szeptember 8., péntek 10:29

A legolcsóbb 4K projektorok jóval drágábbak, mint a legjobb 4K tévék, de úgy tűnik, ez lassan kezd megváltozni. A Sony nemrég bemutatta az új projektorait, amik közül az egyik – a VPL-VW285ES típusszámú, 4K HDR Home Theater Projector fantázianevű modell – 5000 dollárba kerül.

Ez még mindig nem olcsó, de mivel a hasonló teljesítményű készülékek ára általában a tízezer dollárt is meghaladja, mondhatjuk, hogy átléptek egy bizonyos lélektani határt.

A projektor maximum ötméteres (200 hüvelyk) átlójú képet vetíthet, 4096*2160 képpontnyi felbontásban. Ez valódi 4K, nem Ultra HD. Támogatja a HDR 10 szabványt és a HLG-t. A fényereje csak 1500 lumen, ami nem túl sok, de a Projector Reviews tesztje szerint így is gyönyörű színeket vetíthet. Igaz, a HDR-rel utókezelt képek sötétnek hatnak; itt jól jönne a kicsit nagyobb fényerő.

A Dell nemrég dobott piacra egy Ultra HD projektort, HDR támogatással, 6000 dolláros áron. A Sony nem az egyetlen versenyző, aki megpróbál érvényesülni ebben az árkategóriában. De jól csinálják: a legújabb ajánlatuk az egyik legjobb a piacon. Persze, projektort ennél olcsóbban is lehet kapni, de a minőség ezzel egyenes arányban romlik.

Rovatok