Index Vakbarát Hírportál

Ömlik a pénz a Slackbe

2017. szeptember 18., hétfő 19:00

A Slack – az Index szerkesztősége által is használt munkahelyi üzenetküldő alkalmazás – újabb támogatást kapott, ezúttal 250 millió dollár értékben. A fő finanszírozók a SoftBankhoz tartozó Vision Fund, az Accel és más befektetők voltak.

A Slack mostanáig összesen 841 millió dollár külső támogatást kapott. A vállalat értékét a szakértők több mint ötmilliárd dollárra becsülik. Az újabb finanszírozási körről már júliusban pletykáltak az iparági szakértők, de a Bloomberg csak most erősítette meg az értesüléseket.

A Slack 2013-ban indult; úgy hirdették magukat, mint a csetszolgáltatás, ami kiválthatja az emailt. A startupok között hamar unikornissá vált, amikor elérték az egymilliárd dolláros értéket, és bejelentették, hogy az éves bevételeik 200 millió dollár körül járnak. A pletykák szerint az Amazon eljátszott a cég felvásárlásának gondolatával, de sosem jutottak el a megállapodásig.

A Slacket ma több mint kilencmillióan használják hetente; ez tisztességes növekedés a januári 6,8 millióhoz képest. A cég vezérigazgatója, Stewart Butterfield szerint valószínűleg a tőzsdére fognak lépni, de erre csak 2018 után kerülhet sor.

Rovatok