Index Vakbarát Hírportál

Mi lesz, ha keresztezzük a nyakpárnát a hangszóróval?

2017. szeptember 22., péntek 13:34

A Bose legújabb hangsugárzója leginkább a repülőgépeken használt nyaktámasztó párnára hasonlít - azzal a különbséggel, hogy két hangsugárzót építettek bele. Kézenfekvő lenne nyakhallgatóként emlegetni, de a Bose SoundWear Companion Wearable Speakernek hívja.

De bármi is a neve, az nem változtat a lényegen. A hangszórót bluetooth-kapcsolattal csatlakoztatjuk a telefonunkhoz, mint egy hagyományos külső hangszórót, azzal a különbséggel, hogy ezt gallérként is viselhetjük.

A Bose szerint az alapötlet onnan jött, hogy sokan úgy akarnak zenét hallgatni, hogy nem zárják ki vele a külvilágot. Más kérdés, hogy a ki nem zárt külvilág mennyire lesz ideges a kihallatszó zenei ízlésünk miatt – igaz, a Bose azt ígéri, hogy 2-3 méter távolságból semmi sem fog kiszűrődni a zenéből, mivel a hangot egyenesen a fülünkbe irányítják. A tervezésnél ugyancsak fontos szempont volt a kényelem, mivel ruhaként viselhetjük az eszközt.

Valójában nem ez az első ilyen próbálkozás. Az LG hasonlól eszközét Tone Studiónak hívják, bár az ő hangszórójukhoz fülhallgatókat is mellékeltek, hogy azzal tehessük intimebbé a zenehallgatást. Az LG hangszórója 229 dollárba került, a Bose-é 299,95-be. A SoundWear Companionnel 12 órán át hallgathatunk zenét egy feltöltéssel, a Tone Studióval 16 órán át.

Rovatok