Index Vakbarát Hírportál

A Samsung többet kereshet az iPhone X-en, mint a Galaxy S8-on

2017. október 3., kedd 13:48

A Samsung minden egyes eladott iPhone X után 110 dollár körüli összeget, vagyis 30 ezer forintot keres – írja a Verge a Wall Street Journal nyomán. Ez nem elírás, nem a gyártó Apple profitjáról van szó – az amúgy is jóval magasabb ennél –, hanem a nagy rivális Samsunghoz átfolyó összegről.

Persze nem a Galaxy mobilokat gyártó Samsung Electronicsra kell gondolni, hanem a cégcsoporton belüli másik leányvállalatra, amelyik többek között az Apple telefonjaihoz is különféle alkatrészeket gyárt, na de végső soron mégiscsak ugyanazokba a dél-koreai zsebekbe vándorol ez az összeg is.

A Wall Stree Journal ráadásul úgy számol, hogy a cég alkatrészgyártó részlege úgy meg fogja szedni magát az iPhone X eladásaiból, hogy akár 4 milliárd dollárral is többet kereshetnek az Apple novemberben érkező csúcsmobilján, mint amennyit a Samsung Galaxy S8 alkatrészei után a testvércégétől kapott.

Az Apple az iPhone X-be kerülő OLED-kijelzőt, NAND flasht és DRAM csipet szerzi be a SamsungtólA két cég partnersége persze nem újdonság, a korábbi iPhone-okba is bedolgozott a Samsung, olyannyira, hogy az Apple-től kapott rendelései szép nagy részét teszik ki az alkatrészgyártó részlegének, ami meg a vállalat teljes bevételének 35 százalékáért felelős. Az Apple-nél meg az iPhone-eladások termelik a cég bevételének legnagyobb részét, úgyhogy mindenki jól jár – bár legkevésbé talán éppen mi, magyarok.

Rovatok