Index Vakbarát Hírportál

A YouTube lecsap a fegyvertuning-videókra

2017. október 10., kedd 11:34

Az Egyesült Államok történetének legvéresebb tömegmészárlására reagálva a YouTube bejelentette, hogy a jövőben letiltják azokat a videókat, amikben azt mutatják be, hogy hogyan lehet felturbózni a félautomata fegyverek tűzgyorsaságát.

A bump stock, vagyis a rugós válltámasz használatával a fegyverek tüzelési sebessége nagy mértékben növelhető. Az amerikai szövetségi törvények tiltják az automata fegyverek birtoklását, de a rugós válltámasz – a lövéskor fellépő visszarúgás erejét hasznosítva – egy félautomatából is képes gépkarabélyt faragni.

Mivel a válltámasz nem változtatja meg a fegyver működését, a használata nem ütközik törvénybe – csak éppen az ezzel felszerelt lőfegyverek lesznek sokkal veszélyesebbek.

A téma azután került ismét előtérbe, hogy John Paddock egy átalakított félautomata fegyverrel 59 embert megölt és több mint 500-at megsebesített a múlt heti Las Vegas-i vérengzésben. A YouTube, hogy elkerülje a hasonló eseteket, betiltja az átalakításról szóló videók közzétételét.

A szabályzatunk már régóta tiltja a káros és veszélyes tartalmakat. A Las Vegas-i tragédia után megvizsgáltuk a videókat, amik bemutatják, hogyan lehet növelni a fegyverek tűzgyorsaságát. A szabályzatunkat ezeknek a videóknak a tiltására is kiterjesztjük.

– mondta a YouTube szóvivője.

Rovatok