Index Vakbarát Hírportál

A Sony érintőképernyőt csinál az asztalból

2017. október 13., péntek 13:16

Piacra dobta az Xperia Touch nevű projektorát a Sony – írja az Ars Technica.

Ennek az a különlegessége, hogy bármilyen sík felületre rá tud vetíteni egy teljesen funkcionális androidos interfészt, amelyet ugyanúgy tapicskolással lehet vezérelni, mintha egy telefonon vagy tableten babrálnánk.

Az érintésvezérelt projektorkép 23 hüvelykes, a mozdulatokat egy 13 megapixeles, másodpercenként 60 képkockát látó kamera és egy infraérzékelő közvetíti. A kivetített érintőkép segítségével lehet együtt játszani az asztalon, interaktív prezentációkkal szöszölni a falon, közösen ötletelni rajta egy meetingen, vagy csak olyasmire használni, amire egy mobileszköz kis kijelzője vagy virtuális billentyűzete nem elég.

Ezen kívül a hardver nagyjából olyan, mint egy telefoné: 3 gigabájt RAM, 32 gigabájt tárhely, illetve bluetooth, wifi, gps, nfc, giroszkóp és gyorsulásmérő is van benne. A rendszercsipről egyelőre nincs infó, de a februárban bemutatott prototípust még egy Snapdragon 650 hajtotta meg. Android Nougat fut rajta.

Az Xperia Touch hagyományos projektorként is használható filmezésre, videojátékra és hasonlókra, ebben a módban 80 hüvelykes képet ad, viszont csak 1366x768 pixeles felbontásra, 100 lumenes fényerőre és 4000:1 kontrasztarányra képes, ami ezekre a tradicionális felhasználási módokra nem túl acélos teljesítmény. Pláne úgy, hogy 1699,99 dollárba (445 ezer forintba) kerül.

Rovatok