Index Vakbarát Hírportál

A magyarok Európa legnagyobb lájkfüggői

2017. október 26., csütörtök 16:09

Az Eurostat friss adatai szerint az Európai Unió országai közül Magyarországon a legnagyobb azon internetezők aránya, akik használják a különféle közösségi oldalakat. Az Ozy.com-on megjelent hír szerint a Digitális Gazdaság és Társadalom című 2017-es jelentésből (.pdf) az derül ki, hogy húsz százalékkal többen Facebookoznak, Twittereznek, Instagramoznak minálunk az internetezők, mint az átlag eu-s társaink.

Az Eurostat által közölt grafikon szerint a magyar netezők 83 százaléka használt valamilyen közösségi oldalt a megkérdezés előtti három hónapban. A magyarokat a máltaiak (82 %), a belgák (80 %) és a ciprusiak (79 %) követik. A legkevesbé like-függőnek a csehek, a szlovének és a franciák tűnnek.

A 2016-ban 6018 magyar ember megkérdezésén alapuló felmérés szerint a 16-24 éves korosztályban szinte 100 százalék a közösségi média penetrációja: 97 százaléka ennek a korosztálynak aktív valamilyen közösségi oldalon.

Az Ozy.com szerzője azon tűnődik, hogy mi lehet az oka, hogy Magyarországon ekkora népszerűségnek örvendenek a közösségi oldalak. Egyik lehetséges – és meglehetősen valószínű – oknak azt hozza fel, hogy a magyar interneten már jóval a Facebook előtt is létezett közösségi oldal, az iWiW (WiW), így erős hagyománya van ennek a műfajnak hazánkban.

Rovatok