Index Vakbarát Hírportál

Bocsánatot kért a TripAdvisor a nőtől, aki nem családbarát stílusban írt a saját megerőszakolásáról

2017. november 3., péntek 10:24

Egy TripAdvisor-felhasználó megírta, hogy megerőszakolták a mexikói Riviera Maya Iberostar Resort nevű hoteljében hét évvel ezelőtt. Az oldal üzemeltetői most kértek bocsánatot tőle, amiért törölték az esetet részletező bejegyzését.

Az ügy azért került ismét elő, mert a Milwaukee Journal Sentinel a héten cikket írt róla, hogy a TripAdvisor módszeresen töröl minden posztot, amit offtopicnak (nem a témába vágónak) tartanak, vagy nem családbarát nyelven íródott. A törölt posztok többsége a mexikói szálláshely szörnyű körülményeit írta le.

Az egyik esetben egy Kristie Love nevű nő arról írt, hogy megerőszakolták. Részletesen leírta, hogy a hotel biztonsági őre erőszakot követett el rajta, majd a hotel személyzete visszautasította, hogy kihívják a rendőrséget. A TripAdvisor fórumának moderátora úgy döntött, hogy a bejegyzés nem volt családbarát, ezért törölte. Azóta két nő jelentkezett hasonló történetekkel, ugyanazzal a szálláshellyel kapcsolatban, de az ő posztjaikat is törölték.

A TripAdvisor csütörtökön közleményt adott ki, amiben leírták, hogy a fórumszabályzatukat három éve megváltoztatták, és azóta kivették belőle a családbarát nyelvezetre vonatkozó kitételt.

Rájöttünk, hogy a korábbi irányvonal túl messzire ment, amikor olyan információk megosztását akadályozta meg, mint a támadás és a nemi erőszak.

Mint írták, a szabályzat megváltoztatása óta számos, első kézből származó beszámoló született komoly incidensekről, és ezek meg is jelentek. A TripAdvisor azóta újra publikálta Love sztoriját, és azt tervezik, hogy külön jelzést hoznak létre, ami figyelmezteti az embereket, hogy az egyesek számára felzaklató lehet.

A Milwaukee Journal Sentinel ugyanakkor megjegyezte, hogy bár a TripAdvisor bocsánatot kért, és azóta jóváhagyják az efféle tartalmak megosztását, alapvetően üzleti érdekük fűződik hozzá, hogy ne keltsék senkinek a rossz hírét.

(The Verge | Milwaukee Journal Sentinel)

Rovatok