Index Vakbarát Hírportál

Megint rohadt drága lesz a Sony robotkutyája

2017. november 3., péntek 15:59

Mint az korábban megírtuk, a Sony visszahozza a 12 évig parkoltatott robotkutyát, az Aibót. Annak idején az intelligens kis robot nagyon drága, csaknem kétezer dollár volt, csak Japánban lehetett kapni, és keveset adtak el belőle. Az új Aibo ezzel szemben nagyon drága, és csak Japánban lehet majd kapni, úgyhogy keveset fognak eladni belőle.

198 000 jenbe kerül, az mai árfolyamon 462 498 forint. Ennyi pénzért van benne térképező szoftver, halszemoptikás kamera, helymeghatározó, wifi, és mesterséges intelligencia, amivel alkalmazkodik a gazdájához. Szóval nagyjából ugyanazt tudja, mint egy siba inu, csak ez nem szarik a szőnyegre kicsi korában, igaz, nem is olyan aranyos.

Az új Aibo már gépi tanulásra is képes, folyamatosan szkenneli a környezetét, és a tapasztalatait egy közös felhőben gyűjtheti a többi robotkutyával. Így az állatkák intelligenciája összeadódik, szóval csak az eladott kutyák számától függ, hogy mennyire okos lesz a miénk. Igaz, már a dobozból kivéve is okosabb és kutyaszerűbb, mint az előző Aibo volt.

(BBC News)

Rovatok