Index Vakbarát Hírportál

Egy sor nagy cég hagyja ott a Youtube-ot a pedofilok miatt

2017. november 24., péntek 14:53

Több nagy márka is bejelentette, hogy visszavonják a Youtube-ról a hirdetéseiket, miután azok olyan videók mellett jelentek meg, amelyekkel pedofilok éltek vissza – írja a Guardian.

Ahogy azt korábban mi is bemutattuk, a Youtube-on elharapóztak a kiskorúakat veszélyeztető, kihasználni igyekvő videók és kommentek. A videókon gyerekek szerepelnek olykor explicitebb, máskor többé-kevésbé ártalmatlan szituációkban, amelyekre viszont pedofilok veszik rá őket, illetve pedofil színezetű kommentek árasztják el a gyerekek videóit. A becslések szerint több tízezer felhasználói fiók érintett.

Több cég képviselője is megszólalt az ügyben, sokkolónak, elfogadhatatlannak, felháborítónak nevezték a jelenséget, és közölték, hogy amíg a Youtube, illetve az anyacég Google nem kezeli kellően határozottan és megnyugtatóan a helyzetet, nem hirdetnek az oldalon. A cégek között olyan óriásvállalatok szerepelnek, mint a Mars, a Cadbury, a Lidl, a Deutsche Bank, az Adidas vagy a HP.

Kapcsolódó probléma a gyerekeknek szánt videók közé csempészett horrorisztikus vagy felkavaró videók elszaporodása is, a Youtube ennek kapcsán épp a héten ígérte, hogy keményebben fog fellépni a gyerekek védelme érdekében.

Ahogy akkor írtuk, a cég több fronton is igyekszik bekeményíteni:

Rovatok