Index Vakbarát Hírportál

Mesterséges intelligenciával keresi a Facebook az öngyilkosokat

2017. november 27., hétfő 20:05

A Facebook mostantól mesterséges intelligencia segítségével fogja keresni az öngyilkosságra utaló posztokat, ahelyett, hogy a felhasználói bejelentésekre várna, írja a Techcrunch. Az algoritmus olyan mintákat keres, amik az öngyilkossági hajlamra jellemző posztokban megtalálhatóak, és értesíti a hatóságokat, vagy az illető barátjait.

Olyan kifejezéseket is keres a kommentek között, mint hogy "jól vagy?" vagy hogy "kell segítség?".

Ugyanez a  mesterséges intelligencia fogja súlyozni a felhasználók által jelentett posztokat, amik majd aztán eljutnak a moderátorokhoz is.

A Facebook olyan eseteket akar ezzel kiszűrni és megakadályozni, amikor fiatalok (vagy akár idősebbek) élőben közvetítik az öngyilkossági kísérletüket. Guy Rosen, a cég termékmenedzsmenti igazgatóhelyettese azt mondta, hogy amikor az új eljárást tesztelték, akkor több esetben is már akkor odaértek a mentők, amikor a felhasználó még közvetített.

A Facebook már az egész világon bevezette ezt a technológiát, kivéve az Európai Unióban, ahol a magánszféra védelmét biztosító törvények ezt nem engedik.

Ha ön jogellenes, vagy kiskorúakra káros online tartalommal találkozik, olvassa el a témáról szóló cikkünket és használja a cikk végén található bejelentő felületet!

Rovatok