Index Vakbarát Hírportál

Habony-művek at its best: Fehérváron a vitrin miatt nem robbant fel a Szent Korona

2017. december 2., szombat 13:42

A katasztrófabiztos szakrális magyar minőség és a méltán híres kormányközeli vitrinipar újabb nagy napja volt a péntek. Mi is beszámoltunk róla, hogy Székesfehérváron kisebb robbanás történt és füst a polgármesteri hivatal pincéjében. Az elektromos kábelek hibája miatt a tűzoltók egy időre kiürítették az épületet, de szerencsére nem történt nagyobb baj. Mint a megyei lap írta, a katasztrófavédelmisek „lángolást már sehol sem tapasztaltak, az egyik földszinti irodánál az elektromos csatlakozók kormozódtak”. A füst miatt az alagsori helyiségeket átszellőztették.

Erről tudósít a mészáros Lőrinc-féle Fejér Megyei Hírlap szombati száma a címlapon, vezető anyagban azzal az alcímmel, hogy:

A vitrinnek köszönhetően nem sérült meg a Szent Korona mása.

A korona másolatát a város három éve helyezte el a polgármesteri hivatal emeletén egy dobogón, a vitrinben. A robbanás után erre zuhantak a légnyomástól az épület üvegtetejének a darabjai, de a címlapos vitrinnek szerencsére nem lett semmi baja, a fehérvári vitrin is erős vitrin.

„H. Árpád méltán híres vitrinje után ez a második vitrines hír, amiről én tudomást szereztem és ismét bebizonyosodott, hogy a vitrinjük nagyon magas szintű vitrin”

– írja fehérvári olvasónk.

Rovatok