Index Vakbarát Hírportál

Elkészült a chatkliens, amit 13 év alatt szülői felügyelettel lehet használni

2017. december 4., hétfő 17:17 | aznap frissítve

Az eddig létező chat kliensek a szülők rémálmai voltak, mert ha gyerekük beregisztrált valamelyikkel, bárkivel kapcsolatba tudott lépni, és bárki kapcsolatba léphetett a gyerekkel is, ami miatt sok kritika érte a tizenévesek körében népszerű Snapchatet.

A Facebook által nemrég létrehozott és elindított Messenger Kids az első biztonságos chat kliens, ami amellett, hogy segít a gyereknek a modern technológia megismerésében, megfelelő biztonságot is nyújt, ugyanis a szülő felügyeli a gyerek konktaktlistáját, és letilthatja, ha ismeretlenek próbálnak vele kapcsolatba lépni. 

Az applikáció tiltja egy szűrővel, a meztelen képek küldését, és egy külön support csapat áll rendelkezésre, hogy a lehető leggyorsabban tudják kivizsgálni a felhasználókkal beérkező panaszokat. 



A regisztráció menete a következő: a szülő letölti az alkalmazást, a saját profiljával igazolja magát, és a könyvjelzők közé felveszi a programot, így mindig látja, ha egy új kapcsolatot vissza kell igazolnia. 

A program a gyerekeket is védi, ugyanis a szülő nem tud bele nézni abba, hogy miről beszél, csak ha a gyerek azt jóváhagyja. A szülő akkor kap értesítést, ha a gyerek jelzi, hogy kifogásolható tartalmat kapott. 

A kliens egyelőre Apple termékekre elérhető, de nemsokára indul az Androidos verzió is. 

( viatechcrunch)

Rovatok