Index Vakbarát Hírportál

Titkos Surface gépen dolgozik a Microsoft

2017. december 18., hétfő 10:11

A Microsoft egyik ősrégi koncepciója a Courier nevű eszköz, egy összehajtható táblagép, és egy idei szabadalom egész sok részletet felfed róla - írja a The Verge. A Surface eszközökön dolgozó mérnökök nyújtották be a szabadalmat, amit az MS Power User nevű portál vett észre.

Nagyon úgy tűnik, hogy az eszköznek két különálló kijelzője van, és úgy hajlítgatható, mint a Lenovo Yoga Book. A Microsoft szabadalma főleg a két részt összefogó zsanér működésére fókuszál. Az állítható zsanérban fogaskerékszerű alkatrészek vannak, ezek segítenek a kiválasztott pózban tartani a kijelzőt.

A szabadalomhoz csatolt képeken a grafikus interfész részletei is láthatók, és kiderül, hogy a két kijelző szinte teljesen összeér. Az alsó kijelzőn van a virtuális touchpad és billentyűzet, és nagyon esélyes, hogy tollal is lehet írni rá.

Bár a szabadalomban nincs szó tollról, korábbi pletykák arra utaltak, hogy érkezik egy kétkijelzős eszköz, amelyre tollal is lehet jegyzetelni. Ráadásul ezt már a Surface tabletek is tudják, nem lenne nagy újdonság.

Egyáltalán nem biztos, hogy tényleg a boltokba került egy ilyen eszköz, hiszen a nagy cégek számtalan olyan szabadalmat bejegyeznek, amelyekből végül semmi sem lesz. Persze vannak példák az ellenkezőjére is, a Microsoft Surface Studio számítógépet is szabadalmaztatták a megjelenése előtt.

Rovatok