Index Vakbarát Hírportál

Reális, hogy 100 milliárd dollárt érjen a Xiaomi

2017. december 22., péntek 14:37

Jól értesült iparági elemzők szerint 2017-ben az egymilliárd dollárt is meghaladhatja a kínai mobilgyártó Xiaomi nyeresége, miközben a forgalma 17-18 milliárd dollár közt lesz. Idehaza főleg az olcsó telefonjairól ismerhető a vállalat, Kínában azonban a tévétől a drónokon át az elektromos járművekig mindenféle terméket piacra dobnak.

A Reuters által megkérdezett szakértők szerint 2018-ban a kétmilliárd dolláros profit is elképzelhető, tehát a cég továbbra is üstökösként tör fölfelé, és teljesen reálisnak mondják, hogy egy tőzsdei részvénycsomag bevezetése 100 milliárd dollárra röpítse a Xiaomi értékét.

Egy 2014-es befektetési körben 46 milliárd dolláros cégértéket határoztak meg, ám ezt követően a Xiaomi sok nehézséggel szembesült. Miközben azon igyekezett, hogy meghódítsa a nemzetközi piacokat, hazájában kikezdték a riválisai, a Huawei, az Oppo és a Vivo.

A Xiaominak előtt az lesz a következő nagy kihívás, amin például a Huawei már dolgozik egy ideje: az olcsóbb telefonok vevőit rá kell vennie, hogy többet költsenek, próbálják ki a prémium modelleket, és ha jobb minőségű termékekre vágynak, akkor azokat ne más márkáktól szerezzék be. 

Rovatok