Index Vakbarát Hírportál

Alig 13 grammot nyom a világ legkisebb mobiltelefonja

2017. december 27., szerda 16:48

Összejött a közösségi pénzgyűjtő kampány, így a tervek szerint gyártásba kerülhet, és jövő tavasszal az előrendelőkhöz is eljuthat a világ legkisebb mobiltelefonjaként bejharangozott Zanco t1. A minitelefon 13 grammot nyom, 4 és fél centi magas, 2 centi széles, és 12 milliméter vastag. Ebbe belefér minden alapvető funkció, amire egy telefont használtunk az iPhone előtti időkben: lehet vele telefonálni és sms-ezni. Az akkuja mindössze 200 mAh kapacitású, de ezzel is képes 180 perc beszélgetést vagy 3 teljes nap készenléti időt kiszolgálni. Nano-SIM kártyával működik, és microUSB porton át lehet feltölteni.

A telefon egyetlen komoly hiányossága, hogy csak 2G hálózatokon működik, ezt pedig néhány ország, például Japán és Ausztrália már nem támogatja (Európában 2025-ig biztosan lesz 2G).

A szupercuki készüléket 35 angol fontért (kb. 12 ezer forint) lehet megrendelni a Kickstarteren, a gyártó szerint tökéletesen működik telefonként, és remek választás például kocogáshoz, vagy tartalék telefonnak, ha a lemerülne az elsődleges mobilunk. De valójában azért inkább vicces ajándéknak szánják olyanoknak, akik nem tudnak az okostelefonjuk nélkül élni.

Rovatok