Index Vakbarát Hírportál

Elektromos kisteherautó lesz a Tesla következő nagy dobása

2017. december 27., szerda 13:41

Ha van ember a világon, aki Donald Trumpnál is ügyesebben használja a Twittert, az Elon Musk, a Tesla és a SpaceX alapítója. Musk most éppen azt ejtette el egy hosszabb twitteres kommentfolyam közepén egy hozzászólásban, hogy mi lesz a Tesla következő utáni projektje (a következő egy eletromos SUV, vagyis nagy, egyterű családi autó lesz). Ha hihetünk Musknak, a cég egy platós kisteherautón, vagyis pickupon dolgozik már öt éve.

Azért a "ha hihetünk" kitétel, mert Musk mostanában eléggé szeret trollkodni a Twitteren csak úgy a saját szórakoztatására, nemrég például azt a hírt futtatta meg tréfából a teljes világsajtóban, hogy a saját Tesláját fogja egy saját SpaceX űrhajóban a Marsra küldeni. Karácsonykor pedig azzal állt elő, hogy miután több tízezer Boring Company baseball-sapkát adott el a cége, hasonlóan márkázott lángszórókat is lehet majd rendelni tőle.

Musk elmondása szerint a Tesla-pickupnál a kategória koronázatlan királya, a Ford F-150 a minta (ha a típus nem is mond semmit, képről biztosan felismeri), de annál várhatóan kicsit nagyobb lesz. Az autót már a jellegéből adódóan elsősorban az amerikai piacra szánja a cég, ahol ez a járműkategória iszonyúan népszerű, szinte kötelezőnek számít minden családban, ami nem valamelyik metropolisz belvárosában él.

Rovatok