Index Vakbarát Hírportál

Gyűjteménybe még jók lesznek a Teslák

2018. január 24., szerda 11:25

A General Motors volt alelnöke, Bob Lutz szerint hamarosan csődbe mehet a Tesla, de a 85 éves autóipari veterán azt is elismerte, hogy a Model S az egyik legjobb autó.

A Tesla még nem jött rá, hogy a bevételnek nagyobbnek kell lennie a költségeknél, és aki örökké kifogy a készpénzből, az egy nem túl jó autógyártó vállalatot irányít

– vélekedik Lutz, és ezt el is mondta egy csapat autógyűjtőnek, amiről az LA Times is beszámolt. „Nem látom, hogy ezen mi változtatna, szóval ki gyűjti az autókat, annak javaslom egy Tesla Model S beszerzését, amíg még kapható” – mondta Lutz.

„A Model S, főleg a teljesítménybővítő csomagokkal, az egyik leggyorsabb, legjobban kezelhető, legjobban fékező négyajtós szedán, ami ma kaphat. Gyorsulásban elveri bármelyik 350 000 dolláros egzotikus európai autót” – fogalmazott Lutz.

Persze a Model S a maga 68 ezer dolláros kezdőárával igen szűk közönségnek felel meg. A Teslának a sikerhez - hogy cáfolja Lutz meglátásait - a körülbelül feleannyiba kerülő Model 3-ból kell rengeteget eladni. A nagyjából 400 000 darabos előrendelés alapján ez menni fog, már amennyiben sikerül felpörgetni a gyártást, hogy lerövidüljön a várólista.  

(Borítókép:   Jasper Juinen / Bloomberg / Getty Images Hungary)

 

Rovatok