Index Vakbarát Hírportál

Befoltozza az Intel a Spectre hibát

2018. február 22., csütörtök 09:24

Az Intel kifejlesztett egy állítólag stabil mikrokódot az újabb - hatodik, hetedik és nyolcadik generációs - processzoraihoz, hogy befoltozza a Spectre nevű hibát. Ezzel az új mikrokóddal kivédhető, hogy támadók olyan információkhoz férjenek hozzá a memóriából, amihez semmi közük nem lenne.

Tavaly is kiadott egy hibajavítást az Intel a processzorok legutóbbi öt generációjához, ám az első ilyen kódok sok felhasználónál a rendszer összeomlását és újraindulását okozták.

A régebbi processzorok, amelyek a Broadwell és Haswell magra épülnek, még mindig nem kaptak javított mikrokódot. Az Ars Technica szerint ezek a kódok most béta állapotban vannak, ami azt jelenti, hogy már a hardvergyártók tesztelik, amelyek az Intellel kötött titoktartási megállapodások miatt nem beszélhetnek a folyamatról.

Bizonyos csipek esetében még a béta előtti állapotban vannak a frissített kódok, tehát még maga az Intel sem tart ott, hogy ki merje adni a hardvergyártó partnereinek.

A hibajavítás többnyire úgy zajlik le, hogy a rendszer vagy az alaplap gyártója kiad egy új firmware-t, és ezzel kerül telepítésre a kód.

Rovatok