Index Vakbarát Hírportál

A Mitsubishi kémműholdat lőtt fel, hogy Japán ezzel figyelje Észak-Koreát

2018. február 27., kedd 11:40

Japán sikeresen pályára juttatott kedden egy Észak-Korea megfigyelésére tervezett műholdat. Mitsubishi rakéta viszi fel a Japán Űrügynökség Tanegasima Űrközpontjából az optikai felderítő műholdat, aminek fő feladata az észak-koreai rakétarendszer monitorozása. Ez a 7. japán felderítő műhold, de öszesen tizet terveznek.

A radaros érzékelőkkel ellátott műholdakat nem befolyásolja az időjárás, képesek átlátni a felhőkön, tudnak éjszaka is fotókat készíteni, az optikai műholdak pedig a földről az emberi szem érzékelésével azonos képek készítésére alkalmasak – írja az MTI.

A japán kormány nem hozott nyilvánosságra felderítőrakéták által készített felvételeket, csak olyanokat, melyek természeti katasztrófa idején készültek, de ezeknél lecsökkentik a felvételek minőségét, hogy ne derüljenek ki a műhold pontos képességei.

Észak-Korea korábban műholdhordozó rakétát bocsátott fel, amelyből egyes részek elrepültek Japán felett. Ez késztette Japánt arra, hogy felderítő műholdakat gyártó programot indítson.

Rovatok