Index Vakbarát Hírportál

Egyetlen kattintással cserélhető a videók háttere Youtube-on

2018. március 5., hétfő 12:09

A Youtube gépi tanulás bevetésével fejlesztett egy új funkciót, amellyel bárki könnyedén kicserélheti a hátteret maga mögött a videóján – írja a Mashable.

A kísérleti funkció hivatalos neve "mobil valós idejű videószegmentáció", és lényegében egyetlen kattintással helyettesíti – persze kezdetlegesebb színvonalon – a zöld képernyőt és a digitális utómunkát, így amatőrök is könnyebben feldobhatják a videóikat.

A Google kutatási blogja  szerint  a megoldás kifejlesztéséhez konvolúciós neurális hálókra épülő gépi tanulást alkalmaztak, és több tízezer képen edzették.

A funkciót egyelőre csak azok tudják kipróbálni, akiknek elérhető a Youtube appban a Reels nevű béta funkció.

Ezt tavaly novemberben jelentette be a cég, és gyakorlatilag a Snapchatből (majd a tőlük lenyúló kismillió szolgáltatásból, például az Instagramból vagy a Messengerből) ismert Stories sajátos adoptálása: maximum 30 másodperces mobilos videókból lehet összefűzni egy sztorit, és mindenféle szűrővel és hasonló nyalánkságokkal kiegészítve prezentálni. Ezek a történetek az alkotók oldalán egy külön fülön jelennek meg.

Ha a háttérkicserélős funkció a tesztidőszak során népszerűnek bizonyul, a Google tervei szerint később bekerülhet a kiterjesztett valóságra épülő szolgáltatásaik egyre bővülő sorába.

Rovatok