Index Vakbarát Hírportál

Már nem fut az Instagram az Apple óráján

2018. április 3., kedd 14:51

Az Instagram eltüntette a támogatott platformok listájáról az Apple okosóráját, az Apple Watch-ot. A Verge úgy tudja, hogy az iPhone-verzióhoz tervezett, 39.0-ás verziószámú kliens – ami általános hibajavítást és teljesítménynövelést kínál – eltünteti a Watch-kompatibilitást is.

A 9to5Mac cikke szerint a döntés mögött az Apple korlátozásai állhatnak. Április 1-jétől az Apple Watch-frissítésekhez a futtatni kívánt alkalmazásoknak a watchOS 2 SDK fejlesztői platformot kell használni, az új alkalmazásokhoz pedig a watchOS 4 SDK-t. Az Instagram még a WatchKit 1.0-val készült, abban az időben, amikor a külsős szoftverek még nem futhattuk magán a karórán; sosem készült el hozzá az LTE kompatibilitás vagy a videótámogatás.

A Watch támogatásának befejezésével az Instagram illusztris társaságba került: hasonlóan járt a Twitter, a Google, az Amazon és a Slack is. Sokan úgy gondolták, hogy a Watch funkciói közül csak az okosan megtervezett értesítési rendszereket érdemes használni. Az Instagrammal viszont nagyjából ugyanazt az élményt kaptuk, mint a mobilos alkalmazástól – fotók görgetése a kis képernyőn –, de az új platformon ez az élmény nem nyújthatta ugyanazt a minőséget. A cég kihátrálása viszont azt jelzi, hogy már nem tekintenek önálló platformként az Apple Watch-ra.

( The Verge | 9to5Mac )

Rovatok