Index Vakbarát Hírportál

Csak jövőre érkezik az új Mac Pro

2018. április 6., péntek 13:28

Az Apple megerősítette a TechCrunchnak, hogy csak jövőre kerülhet piacra a legerősebb számítógépük, a Mac Pro új verziója. Az utolsó Mac Pro 2013-ban jelent meg.

Egy 2017-es kerekasztal-beszélgetésen Phil Schiller marketingigazgató megemlítette, hogy az Apple a Mac Pro teljes megújításán gondolkozik. 

Szeretnénk világosan és nyíltan beszélni a Pro közösséggel, így szeretnénk, ha tudnák, hogy a Mac Pro 2019-es termék lesz. Nem idén kerül piacra

– mondta most Tom Boger, a Mac üzletág termékfejlesztési igazgatója. Az Apple azzal magyarázza a késlekedést, hogy egy új Pro modell megjelenése a Pro termékcsalád többi tagjának szükségszerű megújításával járna, így összetettebb folyamatról van szó.

Az Apple időközben létrehozott egy belsős csoportot, a Pro Workflow Teamet, akik a vállalat hardver- és szoftverfejlesztő részlegével együttműködve próbálják a célcsoport (a profi felhasználók) igényeihez szabni az új modellt. A Mac Pro modelleket gyakran használják grafikus tervezéshez, filmes utómunkákhoz, animációkhoz és más számításigényes feladatokhoz.

Arról is keringenek pletykák, hogy az új Mac Pro lehet az Apple első asztali számítógépe, amiben már ARM processzor van, és nem Intel.

(TechCrunch | The Verge)

Rovatok