Index Vakbarát Hírportál

Musk megmutatta, hogy mekkora a Kurva Nagy Rakéta

2018. április 9., hétfő 12:53

Nincs mit cizellálni ezen, Elon Musknak tényleg gigantikus lesz a rakétája. Az Instagramra töltött fel egy képet róla, pontosabban arról az eszközről, amivel valószínűleg a rakéta kompozit törzsének egy darabját fogják gyártani a jövőben. A hatalmas gép mellé leparkoltak egy Teslát, hogy rendesen látszódjon a mérete. Ez a leendő rakéta amúgy nem a Falcon Heavy, hanem a Big Fucking Rocket (BFR) néven emlegetett változat, amit Kurva Nagy Rakétának lehet lefordítani.

Ez a rakéta lesz képes arra, hogy a Marsra szállítson dolgokat. Elon Musk fő terve az, hogy gazdaságosan tudjon százával embereket vinni a szomszédos bolygóra. 

Most a BFR megépítésére fókuszálnak a SpaceX mérnökei, és Musk szerint jövő év elején elkezdhetik a teszteket. A cégvezető abban bízik, hogy a 106 méteres rakétával 2020-2022-ben már csomagokat vihetnek a Marsra, amit 2024-ben megismételne, hogy még több építőanyag legyen ott. Elvére kell valami, amiből majd az odaszállított emberek építkezni tudnak.

A Marsra egyirányú jegyet váltó embereket negyven kabinban helyezik el, és mindegyikben 2-3-an utazhatnak, így jön ki a körülbelül 100 fős összlétszám. Musk szerint ezek a telepesek alakítják majd a Marsot élhető környezetté.

Rovatok