Index Vakbarát Hírportál

Két magyar IT-cég is a világ legjobbjai között

2018. április 16., hétfő 17:33

Először szerepelnek magyar vállalkozások a Financial Times listáján, amelyen az ezer leggyorsabban növekvő európai vállalkozást rangsorolják – írja a Forbes.

A garázscégként 8 éve indult Supercharge a 103. helyen végzett, ezzel a legjobb magyar szereplő. A listára felkerült a – szintén mobilalkalmazásokat fejlesztő – Attrecto is, ezzel egy budapesti mellett egy győri vállalkozás is ott van az európai élbolyban.

A brit gazdasági lap aszerint rangsorolta a vállalatokat, hogy a 2013-2016 közötti időszakban mekkora növekedést értek el. Ez alapján a Supercharge a 103. helyen végzett, 1124%-os árbevétel bővülést felmutatva, amivel régiós szinten is bekerültek a legjobb tízbe. Az Attrecto a 132. lett, 902%-os növekedéssel. A győri fejlesztőcég korábban Jeremie-tőkét is kapott, az EU-forrásokból az X-Ventrues Alpha fektetett a társaságba.

A régióból csak technológiai cégek kerültek be az élmezőnybe, feltűnő a lengyel dominancia, amire magyarázat a hatalmas lengyel gazdaság, amiben eleve fontos szerepe van a helyi kis- és közepes vállalkozói szektornak.

Nagyot ugrottak

A Supercharge új ebben a mezőnyben. A társaságot 2010-ben alapították magyar egyetemisták. A csapat piacvezető cégek stratégiai fontosságú alkalmazásait tervezi és fejleszti, ügyfeleik közé tartozik az OTP Bank, a Santander Bank és a NetPincér is. A vállalat közel 100 szoftverfejlesztőt, dizájnert és más digitális szakértőt foglalkoztat budapesti és londoni irodájában, írja a Forbes.hu.

„Úgy érezzük, hogy a növekedési pályánk elején vagyunk. Folyamatosan törekszünk arra, hogy globális szinten a legjobbak közé tartozzunk. Azt gondolom, hogy nagyon izgalmas szakasz áll előttünk a következő években” – mondta a lapnak az ügyvezető-társtulajdonos Tessényi András.

A Supercharge irodát nyitott Londonban is. „A Supercharge UK 2017 elején indult útjának igazán, így a Financial Times rangsorában az iroda eredménye nem jelentkezett még. Ettől függetlenül nagyon sikeresnek ítéljük meg az első évet és nagy reményeket fűzünk a gyorsan növekvő irodához. Miközben Magyarországon a piac és a cég méretéből fakadóan már nem reális a korábbi évek 2-3-szoros éves árbevétel bővülése, addig a londoni irodánkban ezt tervezzük hozni” – mondta Tessényi.

Rovatok