Index Vakbarát Hírportál

Már a Spotify is kiszűri a káromkodást a számokból

2018. április 24., kedd 00:10

Szeretné megismertetni a gyermekét Dopeman vagy az Alvin és a Mókusok művészetével, de nem szeretné, hogy utána a gyerek sorra hozza az igazgatói intőket, mert végigkáromkodja a napot? A Spotify segíthet önnek, ugyanis a brit zeneszolgáltató cég április eleje óta kísérletezik azzal, hogy kiszűrje a káromkodásokat a számokból. 

A szolgáltatás, ha úgy állítják be, letiltja a káromkodásokat tartalmazó számokat és azok "tiszta" verzióit hagyja csak lejátszani. A cég ezt azután fejlesztette ki, hogy szülők egy csoportja petíciót indított, hogy, ahogy fogalmaztak, így kontrollálhassák, hogy mi jut be a háztartásba, és mi nem. A Spotify nagy versenytársa, az Apple Music már előállt egy hasonló beállítással. 

A szolgáltatás egyelőre béta verzióban van és csak a prémium felhasználóknak elérhető, az ingyenes szolgáltatást használóknak a Spotify csak kiírja a káromkodást tartalmazó számokra, hogy "explicit". Ráadásul egyelőre nem kell semmilyen pin kód vagy ilyesmi a szűrő beállításához, úgyhogy a Fuck The Police eredeti verziójára nagyon kíváncsi kiskorúak simán ki tudják kapcsolni a káromkodásszűrést. A cég egyelőre azzal próbálja nyugtatni a szülőket, hogy egyelőre még tesztelik a rendszert. (BBC)

Rovatok