Index Vakbarát Hírportál

Készül a diétás Windows 10

2018. április 26., csütörtök 11:37

Takarékos Windows 10 kifejlesztésén dolgozik a Microsoft, a házon belül Lean néven emlegetett verzió telepítési mérete 2 GB-tal kisebb, mint a normál változaté. A Microsoft hivatalosan még nem erősítette meg a Lean létét, egy előzetes - preview - kiadás kódjaiban találtak rá szakértők.

Erre a diétás verzióra azért van nagy szüksége a Microsoftnak, mert a legolcsóbb és legbénább számítógépeken és tableteken, amelyek csak 16 GB belső tárhellyel vannak felszerelve, képtelenség frissen tartani az operációs rendszert, az új funkciókat tartalmazó nagyobb update-csomagok telepítéséhez nincs elég hely rajtuk.

A Microsoft azzal csökkenti a helyigényt, hogy egyszerűen kikukázza a gyengébb gépeken teljesen fölösleges összetevőket. A Windows Central úgy tudja, hogy ebben a verzióban nem lesz Internet Explorer, és a regisztrációs adatbázis szerkesztőjétől is érzelmes búcsút kell venni.

Mivel a Windows 10 Lean még a fejlesztés korai stádiumában van, az is elképzelhető, hogy a Microsoft kukázza ezen terveit, és mégsem dobja piacra ezt a verziót, vagy egészen más formában fog megjelenni.

Rovatok