Index Vakbarát Hírportál

Mosolyogjon! Újra lefényképezheti önt a Google!

2018. május 14., hétfő 10:28

Kilenc évvel ezelőtt, 2009 májusában érkeztek először hazánkba a Google kamerás autói, hogy végiggurulva az utcákon fényképek millióit készítsék a Google utcakép (Street View) alkalmazásához. A magyar Street View négy évvel később, 2013 áprilisában indult el, és több-kevesebb rendszerességgel azóta is meg-megjelentek a kamerás autók az ország útjain. A friss hírek szerint viszont most a keresőóriás szeretné egy nagy lépésben új, naprakész fotókkal feltölteni az adatbázisát.

A Google gömbpanorámát készítő autós és gyalogos, hátizsákos kamerát cipelő alkalmazottai májusban és júniusban járják az ország alábbi nagy régióit:

A Google külön felhívja a figyelmet arra, hogy "amennyiben egy adott város szerepel a listában, akkor előfordulhat, hogy a bejárás kiterjed a közelben található kisebb városokra is."

A feldolgozás sebességétől függően 1-2 éven belül számíthatunk arra, hogy a street view-ban szebb, jobb minőségű, de legfőképp friss, az aktuális állapotokat jobban tükröző képek cserélik le a 4-5, helyenként 8-9 éves felvételeket.

Ha netalán látta és le is fényképezte a Google autóját vagy esetleg valamelyik hátizsákos emberét (akik ugye az autók által nem megközelíthető helyeken túráznak), küldje el nekünk a kep(kukac)mail.index.hu címre!

Rovatok