Index Vakbarát Hírportál

Diákoknak hirdet blokklánctábort a T-Systems

2018. június 8., péntek 14:06

Egyetemistáknak és középiskolásoknak hirdet pályázatot a T-Systems Magyarország és a Kitchen Budapest (KiBu), a cég alkotótáborára a kriptovaluták alapjául is szolgáló blokklánc (blockchain) technológiával kapcsolatos ötlettel lehet jelentkezni.

A visegrádi nyári táborban 50 diák vehet részt augusztus 27-30. között. A részvétel ingyenes, a sikerrel pályázó csapatok négy napon át a T-Systems és a KiBu szakértőivel közösen dolgoznak az ötleteiken. A terveket a tábor utolsó napján a szakmai zsűri értékeli, majd ősszel a vállalat innovációs vezetése dönt a legjobbak megvalósításáról. Az ötletadókat a T-Systems várja szakértői csapatába – írja közleményében a cég.

A blokkláncban rejlő lehetőségekről a Bitcoinról és az Ethereumról (illetve az ezeken a blokkláncokon futó bitcoin és ether kriptovalutákról) szóló cikkeinkben már mi is részletesen írtunk, és a KiBu is készített egy összeállítást arról, mi mindenre lehet majd a tervek szerint használni, az élelmiszeripartól a gyógyszeriparon és a logisztikán át a közigazgatásig.

A T-Systems Ötletcampusról bőven információ itt található, jelentkezni pedig itt lehet június 15-ig.

Rovatok