Index Vakbarát Hírportál

Meow-Ludo Disco Gamma Meow-Meow esete az ausztrál közlekedési hatósággal

2018. június 18., hétfő 15:59

Biohekker a BKV ellen. Micsoda filmcím lenne! Sajnos a szóban forgó eset nem itt történt, hanem Ausztráliában, de így is van benne potenciál. Történt ugyanis, hogy a sydney-i bíróság hétfőn felülbírálta a korábbi ítéletét, és

mégsem fizettetnek büntetést a 33 éves biohekkerrel, Meow-Ludo Disco Gamma Meow Meow-val, aki a buszon nem tudta felmutatni az érvényes bérletigazolványát, mert a kártya NFC csipjét a bőre alá ültette.

Na jó, a Meow-Ludo Disco Gamma Meow Meow a sydney-i közlekedési hatóság ellen filmcímnek nem annyira jó, mint a biohekkeres-békávés, de történetnek simán.

A buszon a kalauz hordozható kártyaleolvasója megerősítette, hogy felszálláskor a csipet leolvasták, de Meow-Ludo Disco Gamma Meow Meow nem tudta bemutatni az érvényes bérletét, mert azt beültette a keze bőre alá az Opal utazái kártyájáról. Meow-Ludo Disco Gamma Meow-Meow-nak – akit tényleg így hívnak, de ő változtatta meg a nevét, nem a szülei utálják – 220 ausztrál dollár büntetést kellett volna fizetnie, illetve 1000 dollár eljárási költséget.

Meow-Ludo Disco Gamma Meow-Meow fellebbezett a márciusi ítélet ellen. Arra hivatkozott, hogy ő nem akart bliccelni, így még pénzbüntetéssel sem lehet sújtani. A sydney-i kerületi bíróság végül neki adott igazat, de az 1000 dolláros eljárási költséget kifizettették vele. Meow-Ludo Disco Gamma Meow-Meow nem  bánja a dolgot; a  Facebookon azt írta, hogy neki ennyit megért az erkölcsi győzelem. A bíróság előtt azt mondta, hogy senkit sem bátorít arra, hogy csipet ültessen magába, és ő sem tenné meg még egyszer a közlekedési hatóság megkérdezése nélkül.

Az ilyen esetek egyébként nem annyira szokatlanok. Tóth Balázs kollégánk tavaly szeptemberben szintén csipet ültetett a kézfejébe, de ő nem változtatott nevet, és a BKK sem a bliccelés miatt akartam megbüntetni, hanem azért, mert megírta, hogy az elektronikus jegyrendszerük egy pillanatok alatt feltörhető hulladék.

(MTI)

Rovatok