Index Vakbarát Hírportál

Pénzt hekkeltek maguknak amerikai rabok

2018. július 30., hétfő 10:18

Idaho börtöneiben fejenként több ezer dollárt utaltak át maguknak a rabok, akiknek sikerült feltörni a szórakoztatásukra bevezetett tableteket. A JPay által leszállított tableteket eredetileg arra találták ki, hogy a rabok hozzáférhessenek zenékhez, e-könyvekhez és játékokhoz.

A rabok összesen 225 000 dollárt utaltak át maguknak

Öt különböző büntetés-végrehajtási intézetben 364 rab fért hozzá mások pénzéhez. A legtöbben csak kis összeget emeltek el, néhányan több mint ezer dollárt, és egyvalaki közel tízezer dollárhoz jutott. Lényegében annyit tettek a rabok, hogy hitellel terhelték a fiókjukat.

A JPay azon kevés gyártóknak az egyike, amely szállíthat tabletet a börtönökbe. Az eszközök használata börtönfalakon kívüli fogyasztók szemével nézve embertelenül drága, egy elküldött email 0,47 dollárba (129 forint), egy letöltött dal 3,5 dollárba (966 forint) kerül. Ez alapján sejthető, hogy mi motiválta az alacsony keresetű rabokat a lopásra.

Amíg nem kerül vissza minden pénz a jogos tulajdonosához, az érintett börtönök rabjai semmi másra nem használhatják a tableteket, csak emailezésre.

(Mashable)

Rovatok