Index Vakbarát Hírportál

A Nokia telefonokra érkeznek meg leghamarabb a frissítések

2019. szeptember 2., hétfő 08:39

Akit nem csak az érdekel, hogy mit tud az androidos telefonja, hanem az is, hogy milyen gyorsan kapja meg a frissítéseket, annak érdemes belenézni a Countepoint Research legutóbbi közleményébe, ami szerint globálisan

a Nokia telefonok azok, amik a leggyorsabban frissülnek a legújabb Androidra.

Az adatok szerint 2018 harmadik negyedéve óta eladott készülékeik 96 százalékán már Android Pie fut, vagy legalábbis kiadták már rá a frissítést.

A felmérés szerint egyre nagyobb az igény, hogy a telefonok a lehető leghamarabb megkapják a frissítéseket, ugyanis

ma egy átlagos felhasználó 30 hónapig, azaz 2 és fél évig ragaszkodik a csúcstelefonjához,

ehhez képest a gyártók nem sietnek a biztonsági és rendszerfrissítésekkel a régebbi készülékeken. 

A frissítések területén tehát a Nokia vezet a 96 százalékkal, második a Samsung 89 százalékkal, őket követi a Xiaomi 84 százalékkal. Nem túl meglepő módon először a legdrágább készülékekre jön a frissítés, de a tanulmány készítői felhívják a figyelmet, hogy a legfrisebb Android nem csak a csúcstelefonok, de a közép- és alsókategóriás készülékek esetében is nagyon fontos lenne. Ebben a tekintetben is a Nokia áll a legjobban, ők azok, akik az egész portfóliójukat a leggyorsabban frissítik az újabb verziókra, őket a Lenovo és a Xiaomi követi. 

A lista végén az Alcatel és a Tecno áll, ők azok, akik leginkább olcsó készülékekből adnak el sokat, amiknek az életciklusuk is rövidebb, a felmérés szerint vannak olyan készülékek, amik átlagosan fél évet bírnak, ennyi idő alatt meg tényleg mindegy, mikor érkezik a frissítés. 

Rovatok