Index Vakbarát Hírportál

Már Instagram-fiókra is köthetünk biztosítást

2022. július 16., szombat 19:31

A biztosító fizet, ha gond van.

A Notch nevű cég különleges Instagram-biztosítása elsősorban azoknak készült, akiknek az online jelenlét a megélhetést jelenti. A biztosítás jelenleg csak a hackertámadásokra vonatkozik: magyarul csak abban az esetben fizet a cég, ha valaki feltöri az Instagram-fiókot, és az illető emiatt elveszíti a hozzáférését. Az eddig elhangzott ígéretek alapján azonban elképzelhető, hogy a biztosítás a felfüggesztések esetén is szóba jöhet. 

A káreseménykor történő kifizetés összegét sok minden befolyásolja, például: a követők száma, a fiók népszerűsége, illetve hogy hány szponzorált bejegyzés jelenik meg naponta. Ezeknek az adatoknak a segítségével becsüli meg a Notch, hogy egy alkotó mennyi szponzorált tartalmat tesz közzé havonta, és mennyi pénzt keresne az egyes bejegyzésekkel. 

A TechCrunch kiszámolta, hogy festene egy olyan Instagram-biztosítás, ahol az éves díj 459 dollár. Ekkor a Notch 244 dollárt fizet minden egyes olyan napért, amikor a tulajdonos egy hackertámadás miatt nem tudja rendeltetésszerűen használni a fiókját. Ezek a napi kifizetések 48 órás várakozási időszak után kezdődnek, és akkor érnek véget, amikor elérik az évi 22 ezer dollár összértéket.

Az ötlet gyakorlati megvalósításáról még nem sokat tudni, mert a Notch egy induló cég, ilyen jellegű szolgáltatásra pedig még sosem volt példa. 

Rovatok