Index Vakbarát Hírportál

Predator-módban kutat beteg emberek után a legújabb drón

2022. augusztus 3., szerda 14:08

A Draganfly Commender legújabb fejlesztése egy olyan drón, amellyel könnyedén kiszűrhetjük a beteg embereket, ez pedig nagy segítséget nyújt a jövőbeni vírusok megfékezésében.

A koronavírus-járvány után több szakember is közölte, hogy nem vagyunk elég felkészültek egy hasonló vírushelyzet kezelésére, bár a kutatók már évek óta figyelmeztetik az illetékeseket: bármikor kitörhet egy halálos áldozatokkal járó világjárvány. 

A Draganfly nevű cég ezért is kezdett új drónokat fejleszteni. Olyan quadrokoptereket készítettek, amelyek csak kiegészítik egy már létező eszköz funkcióit, ezek az újdonságok azonban nagyon sokat segíthetnek világjárvány idején. A fejlesztett készülékek a Commander nevet viselik, és képesek arra, hogy érzékeljék mind a magas testhőt (tehát a lázat), mind pedig a köhögést vagy a tüsszögést – írja a Popular Mechanics

Ez megkönnyíti az egészségügyi szakhatóság számára az alapos ellenőrzést, valamint sokkal könnyebb ellenőrizni azt is, hogy a lakosság betartja-e a járvány idején bevezetett kötelező jellegű intézkedéseket – közölte a cég. Ilyenek például a maszkviselés és a távolságtartás, amelyek bizonyítottan segítenek leküzdeni egy világjárványt. A drón ezek mellett maszkok vagy oltóanyagok szállítására is használható. 

Rovatok