Index Vakbarát Hírportál

Így lehet titkos üzenetet küldeni a Facebook Messenger alkalmazásban

2022. augusztus 18., csütörtök 13:47

2023-tól már alapértelmezett funkció lesz a végpont-végpont közti titkosított üzenetküldés a Facebook Messenger alkalmazásban, de aki szeretné, már most be tudja ezt állítani magának.

A végpont-végpont közti titkosítás nem jelent százszázalékos lehallgathatatlanságot, de az applikáción belül ilyen módon nem lehet kilesni az üzeneteket. 

A cég ígérete szerint hamarosan minden Messenger-felhasználó számára elérhető lesz ez az opció, de addig manuálisan kell beállítani.

A folyamat a következő: az alkalmazás elindítása után ki kell választani a jobb felső sarokban megjelenő Új üzenet (ceruza) ikont, majd el kell húzni jobbra a jobb felső sarokban látható lakatot. Ezután ki kell választani a személyt, akivel kommunikálni szeretnénk. Ilyenkor az illető profilképénél egy lakat ikonja jelenik meg, és a Messenger is szól, hogy a két fél közti üzenetek és hívások a végpontok között védettek, írja a HVG.

Ezeket a lépéseket minden egyes alkalommal végig kell zongorázni, de az eltűnéses mód bekapcsolása is egy lehetőség: annak aktiválásával az üzenetek automatikusan törlődnek, amint bezárjuk a beszélgetést.

Rovatok