Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, mikor érkezhet a PlayStation konzoljának legújabb verziója

2023. március 15., szerda 12:05

Az Insider Gaming forrásai megerősítették, hogy a PlayStation 5 Pro már fejlesztés alatt áll, és várhatóan 2024 végén jelenhet meg.

A portál arról ír – hogy csakúgy, mint a PS4 és PS4 Pro esetében –, minden bizonnyal a PS5 Pro is gyorsabb lesz, emellett pedig szebb látványvilágot és jobb teljesítményt fog nyújtani használójának. Az új konzol megjelenésével párhuzamosan az is várható, hogy a régebbi konzolt a gyártó szépen lassan kivezeti a forgalomból a gyártási és szállítási költségek csökkentése érdekében.

Szerintük még kérdéses, hogy a PS5 Prónak van-e értelme. A jelenlegi konzolok piaca a chiphiányt követően még csak most stabilizálódik, a Sony azonban masszív 2023-as évre számít az eladott konzolok tekintetében (körülbelül 30,5 millióra).

A lap továbbá úgy tudja, hogy a PlayStation konzolok következő generációja, a PlayStation 6 megjelenése 2028 előtt nem várható, igazi előrelépés pedig majd csak ettől a szériától várható.

A Sony legutóbbi nagy dobása a PlayStation új kontrollere volt, amelyet nekünk is volt szerencsénk kipróbálni. Az erről készült beszámolót ide kattintva tudja elolvasni.

(Borítókép: Phil Barker / Future Publishing / Getty Images / Getty Images)

Rovatok