Index Vakbarát Hírportál

Új funkció érkezik az Instagramra

2023. május 21., vasárnap 08:46

Már nem csak írásban lehet reagálni az Instagram-bejegyzésekre, ezentúl GIF-ekkel, azaz végtelenített mozgóképekkel is lehetséges kommentelni a platformon. A funkció már most is elérhető, érdemes frissíteni az alkalmazást.

Újított a Meta, ezentúl már nemcsak a Facebookon, hanem 

az Instagramon is lehet GIF-ekkel kommentelni a bejegyzésekhez.

Az új funkciót a platform vezetője, Adam Mosseri és Mark Zuckerberg jelentették be az Instagramon.

Az újítás már el is érhető a platformon, azonban az Infostart arra hívja fel a figyelmet, hogy ha a funkció mégsem elérhető, akkor érdemes frissíteni az applikációt.

Számos újítás várható

Mint írtuk, a Meta bejelentette, új, mesterségesintelligencia-alapú megoldásokkal segítik a Facebookon és Instagramon hirdetőket.

Az egyik új funkció például lehetővé teszi a márkáknak, hogy ugyanazon szöveg különböző változatait generálják különböző célközönségek számára, miközben a hirdetés alapvető üzenete nem változik.

Egy másik funkció különböző assetek létrehozásában segít, míg a vállalat harmadik megoldása a különböző képarányú vizuális anyagok létrehozásában, például közösségi posztok, történetek vagy rövid videók, például Reelsek létrehozásában segít.

A vállalat elmondása szerint a funkciók egy része már elérhető néhány előzetesen kiválasztott hirdető számára, a tesztidőszak lezárultával pedig még több hirdető számára teszik elérhetővé.

Egyelőre nem tudni, hogy a vállalatnak milyen egyéb tervei vannak a mesterséges intelligenciával, azonban elég valószínű, hogy nem kell már olyan sokat várnunk, hogy a Facebookba vagy a Messengerbe is megérkezzen egy ChatGPT-hez, Google Bardhoz vagy Bing AI-hoz hasonló MI.

Rovatok