Index Vakbarát Hírportál

Mobilszolgáltatóvá válna a Tesco

2011.08.24. 14:04 Módosítva: 2011.08.24. 14:11

Mobilszolgáltatás elindítására utaló domaineket védett le a Tesco magyar leányvállalata. Az áruházlánc szóvivője kérdésünkre csak annyit mondott, hogy a vállalat "a jövőbeli üzleti lehetőségek biztosítására foglalt le bizonyos domain neveket". Annyira figyelmesek voltak, hogy még az esetleges elütéseket is próbálják kivédeni a "tecso" kezdetű domainek megszerzésével.

A Tesco először 2005-ben gondolt arra, hogy mobilszolgáltatóként is piacra lép. Bár a vállalat nem kívánta elárulni nekünk a konkrét terveit, márciusban sokat mondó nyilatkozatot tett Roman Sabo, a szlovákiai Tesco Mobile vezetője. A közép-európai régióért, azaz Szlovákiáért, Csehországért, Lengyelországért és Magyarországért felelős cégvezető eltökéltségének adott hangot, és arról beszélt, hogy egy erős mobilszolgáltatót akar létrehozni.

Meglepő a Tesco időzítése, mert az elmúlt években csak sikertelen próbálkozások voltak a mobilszolgáltatói piacon. A Vodafone hálózatán működő Postafon és a Telenor segítségével elindított Red Bull Mobile is a várakozásokon alul teljesített, ráadásul ezek nem valódi virtuális szolgáltatóként működtek, csak részben vették át az ügyfelek kezelését.

A HWSW úgy tudja, a Tesco virtuális szolgáltatásához a Vodafone adja majd a hálózatot, és ezzel a mobilcég a negyedik mobilszolgáltatói licencre kiírt tendert akarja megtorpedózni. Egy leendő negyedik szolgáltatónak a Tesco lehetne az egyik fontos kereskedelmi partnere, aki megkönnyíthetné a piacra lépését. Azonban ha a Tesco saját szolgálatást indít, akkor neki sem lesz érdeke egy negyedik szolgálató megsegítése.

A Tesco Mobile az Egyesült Királyságban és Írországban az O2 hálózatát használja, és virtuális szolgáltatóként egyáltalán nem kell a hálózati lefedettséggel bajlódnia. Ügyfelei ugyanott tudnak telefonálni, ahol az O2 saját ügyfelei is. A vállalat a kedvező árú ajánlatokra koncentrál, de ettől még nem tekinthető fapadosnak, egyik kiemelt ajánlata jelenleg a Samsung Galaxy S II okostelefon, a dél-koreai gyártó legdrágább csúcskészüléke. A Wikipedia szerint a brit területeken idén májusban 2,6 millió ügyfele volt.

Rovatok