Index Vakbarát Hírportál

A legjobb 2015-ös appok Androidon

2015.12.10. 17:33

A Google Play Áruházban közzétették az év legjobb alkalmazásainak és játékainak toplistáját. Van a listán néhány ismertebb app is, de néhányat még mi sem ismertünk. A toplistát inkognitómódban töltöttük be, nehogy véletlenül a saját letöltési szokásunk is befolyásolja a sorrendet.

Mielőtt végigrágja magát a listán, kérjük ne feledkezzen meg rólunk, és küldje el nekünk az Ön kedvenc alkalmazásának nevét, esetleg a Play Áruházból a címét, hogy könnyen megtaláljuk. Hátha vannak még izgalmasabbakat, mint ezek itt:   

 1.  Google Fotók - Könnyű győzelem, az Android alapkészletének része. Érdemes kihasználni a biztonsági mentés funkciót, mert a felhőben sokkal több képet tudunk tárolni, mint a mobilon. A fényképek albumokba rendezhetők, és az egy helyszínen készült fotókból és videókból a Google automatikusan zenés klipet generál.   
 2. Skype - A világ egyik legnépszerűbb online telefonkliense, azon csodálkoznánk, ha a toplistán ennél rosszabb helyezést érne el.
 3. Google Fordító - Kötelező segédeszköz, az előre letölthető nyelvi csomagok külföldön óriási segítséget nyújtanak. Kínában ezzel magyaráztam el egy bolti eladónak, hogy gorillaállványt akarok venni, és szerencsére nem értette félre. 
 4. Word - Oké, értjük, a Word a szövegszerkesztő szinonimája lett. 
 5. Dubsmash - Néhány kattintással tudja bözsinénizéssel szórakoztatni a haverjait. Ebben az appban megfordították a szinkronizálást: ismert mémek hangjához kell szelfivideót készíteni. 
 6. Twitch - Mindig is érdekelte, hogyan gyilkolnak pixelfegyverekkel, de még nem próbálta ki? Ezen a csatornán ráhangolódhat a videojátékokra és az esportra.
 7. Retrica - Valós idejű filterek + körbevágás + képsorozat = 
 8. Touchpal Emoji Keyboard - Tematikus és helyi szótárakkal felturbózott prediktív szövegbevitel, elsősorban angolul csevegőknek.
 9. Háttérkép HD - Minden nap be tudunk állítani egy újabb lenyűgöző háttérképet, autókkal, űrbéli fotókkal, sárkányokkal és macskákkal. Ha közhelyes karácsonyi hangulatot akar varázsolni a mobiljára, gyertyákkal meg karácsonyfával, akkor a Háttérkép HD a legjobb megoldás.  
 10. Colorfy - Kifestőkönyv felnőtteknek, csöppet sem felnőttes témákkal. A változatosabb színekhez sajnos előfizetés kell. Nem biztos, hogy néhány különleges szín megér havi 2825 forintot. Ennyiből több kiló zsírkrétát is vehet.
   
 11. Candy Camera - Az app alábbi filterével sikerült kimaxolni a szelfizést.
 12. Swiftkey Keyboard - Ez az egyik legjobb billentyűzet Androidra. Megtanulja a szóhasználatunkat, és szinkronizálja az eszközeink között. 
 13. Cute - Beauty Shopper - Pamacsok, szempillaspirálok, körömlakkok beszerzését segíti az app.   
 14. Z Camera - Instagram helyett a Z Camera is megteszi, főleg ha szelfizni akarunk.
 15. Nova Launcher - Az indítómenüt állíthatjuk be, de olyan szinten, hogy az oldalsó margók méretét is megadhatjuk. Kikapcsolható a gördítősáv, átméretezhető a képernyőrács. Néhány fejlettebb funkció, mint például az ikonok átméretezése, csak az 1700 forintos Prime verzióban érhető el. 
 16. Truecaller Caller ID & Block -  Nincs több ismeretlen hívó, mert mindet tiltólistára teheti. A névjegyeink közül is kiválaszthatunk blokkolni kívánt telefonszámokat. A letiltott fél csupán annyit észlel, hogy egyszer kicsöng a hívás, utána azonban foglaltat jelez. (Tapasztalt már ilyet? Együttérzünk Önnel, hogy a haverja/pasija/gyermeke blokkolta a hívását. Biztosan jó oka volt rá.)  
 17. Weather & Clock Widget - Nahát, egy időjárás-widget! Örök sláger.
 18. Djay FREE - Nappal az irodában nyomkodja az egeret, éjjel a potmétert tekergeti a lemezjátszó mellett? Ez az app a Spotifyról olvassa be a dalokat, hogy a buszon is tudjon szkreccselni.
 19. Wikipedia - Ezt ugye nem kell megmagyarázni?
 20. Language Learning (busuu)  - Nyelvtanulás angolul, vagy angol ismeretében más nyelveken. Az ingyenes változatban egyetlen nyelv választható, a prémium csomag havi 1733-3330 forintba kerül, attól függően, hogy egyszerre mekkora időtartamra fizetünk elő. 

Ezek pedig 2015 legnépszerűbb játékai:

 1. Piano Tiles 2 - 2015 legjobb játéka, pedig olyan egyszerű, mint egy felhúzható zenedoboz. Talán mert éppen egy felhúzható zenedobozt szimulál. Fekete téglalapok képében érkeznek a hangok, ezeket kell pontosan eltalálni. Egyszer hibázhatunk, és máris vége.   
 2. Clash of Clans - Ha van olyan mobiljátékfüggő ismerőse, akivel az elmúlt három évben nem találkozott, arról valószínűleg a Clash of Clans tehet. Súlyosan addiktív és rengeteg időt felemészt a hadsereg újratermelése. 
 3. Roll the Ball: slide puzzle - Egy golyó pályáját kell kiépíteni, szép a grafikája, de csak a szokásos tilitoli puzzle. 
 4. Smashy Road: Wanted - Lenyűgözően idegesítő és addiktív játék. A Crossy Road mintájára készült pixeles GTA-klón. Zsaruk elől kell menekülni, közben pénzt gyűjteni, és megpróbálni nem felborulni. Nem fog menni.  
 5. Walking Dead: Road to Survival - Zombivadászat képregényszerű grafikával. A körökre osztott küldetésekre - amikor zombikat kell kinyírni - jól kell összeválogatni a csapatot, hogy minél ütősebb fegyvereink legyenek, és minden egyes támadási hullámban azt kell mérlegelni, hogy az ellenséget milyen sorrendben érdemes levadászni. A csatában begyűjtött alapanyagoktól lehet tovább építeni a tábort, hogy egyre több és jobb egységeink legyenek.
 6. Candy Crush Soda Saga - A King játékfejlesztő cég pénztermelő gépezete, játékszakértőink szerint az eredeti Candy Crush Saga óvodásoknak való változata. Ugyanolyan színű cukorkákat és üdítőspalackokat kell egymás mellé húzni. 
 7. Agar.io - Apró színes pöttyöket kell felszippantani, ezáltal egyre nagyobb méretűvé növelni a saját színes pöttyünket, és el kell kerülni, hogy az ellenfeleink nagyobb pöttye felszippantson minket. Egy időben a fél internet ezzel játszott, és egérrel sokkal könnyebben irányítható, mint érintőkijelzővel.
 8. Criminal Case - Elviselhetetlenül szájbarágós és csöppet sem izgalmas point-and-click játék. Nyomozóként kell helyszíneket végignézni, ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy a kijelző alján lévő kilistázott tárgyakat kell megtalálni. Játékélményben és humorban nyomába sem ér az olyan klasszikusoknak, mint amilyen a Gobliiins volt. Elképesztően sok idő elmegy az átkötő animációkkal.  
 9. Need for Speed No Limits - Az Electronic Arts és az NFS hozza az elvárt színvonalat, ami a látványt és a hanghatásokat illeti. Nagy meglepetéseket azért ne várjunk tőle. Az autó megy magától, csak kormányozni kell, és megjegyezni, hogy a pályán hol vannak a kikerülendő rendőrautók és egyéb akadályok. Ja igen, nitró is van, és egy rakás menő autót tudunk begyűjteni, tuningolni. Pont mint az összes ilyen játékban.
 10. Minions Paradise - Po ka! Gelato! Baboi! - mindez csilliószor. Az idő- és pénzmenedzselgető játékban minionokat kell elszórakoztatni egy trópusi szigeten. 
 11. Angry Birds 2 - A Rovio kicsit feltuningolta a világszerte sikeres játékot, de a lényeg ugyanaz maradt. Kilőtt madarakkal kell szétverni a helyszínt, és elpusztítani a malacokat. Úgy látszik vannak, akik ezt több év alatt sem tudják megunni. 
 12. WordBrain - Az n+1-edik szókirakó puzzle.
 13. Fallout Shelter - Egyszerű időmenedzselő játék, a földalatti bunkerben kell egyensúlyban tartani az energia-, élelmiszer- és vízutánpótlást. Az benne az egyedi, hogy a többi időmenedzselő játékkal ellentétben ezt nagyon el tudjuk rontani, a támadó radioaktív csótányok kiirthatják a teljes lakóközösséget. 
 14. Inside Out Thought - Az Agymanók című mesével sikerült toplistára terelni ezt a teljesen átlagos buboréklövő játékot. Az a lényeg, hogy a lövedékkel ugyanolyan színű buborékokat találjunk el, és akkor az egész buborékhalmaz leesik.  
 15. Minecraft: Story Mode - A Mojang jól kitalálta az üzleti modellt: semmi sincs ingyen, ahogy ez a játék sem. Ezerhétszáz forintért kapunk egy családbarát történetet, amiben a főhős Jesse bőrébe bújva kell megoldani feladványokat. Ez is egy point-and-klick játék, de csöppet sem unalmas, mert amikor beszélgetések zajlanak, gyorsan kell kiválasztani a nekünk szimpatikus választ, és időnként gyors reakciót igénylő feladatokat is kapunk. Közben mindenféle tárgyat kell begyűjteni, és bebizonyítani a versenyen, hogy nem a miénk a vesztes csapat.
 16. Juice Jam - Cuki nagy szemű karakterek + cuki hangok + végtelenül egyszerű feladatok = instant siker a tinilányok körében. A Bejeweled és a My Coffee Shop keresztezése. 
 17. Mortal Combat X - Kisgyerekek kezébe nem való, mert tele van vérrel. A  híre verekedős-kaszabolós játék kicsit egyhangú változata, gyakorlatilag úgy meg lehet nyerni egy csatát, hogy oda sem nézünk, csak gyorsan nyomkodjuk a kijelzőt.
 18. PAC-MAN 265 - A klasszikus játék végtelenített változata, de ugyanolyan pixeles, mint régen, mert most ez a divat.
 19. Lifeline - Szöveges kalandjáték, több napon át küld nekünk üzeneteket, és néha kérdéseket kell feltenni, vagy utasításokat kell adni egy távoli holdon rekedt űrhajósnak. Sok türelmet igényel, mert a feladatok elvégzése néha elég hosszú ideig tart. 
 20. ZigZag - Vigyél végig egy folyamatosan guruló golyót a pályán, és közben ne ess le a szélein. Klasszikus ügyességi játék, a reakcióidőnket és a figyelmünket teszi próbára.

A 20-as toplistáról olyan ismert címek is lecsúsztak, mint a  Star Wars: Uprising, a Lego Ninjago Tournament, és a hónapokon át folyamatosan reklámozott Forge of Empires. • Tippek
 • Biztosítás

Rovatok