Index Vakbarát Hírportál

Családi hozzáférés lesz az Androidon

2016.05.19. 15:47

A Google végre lehetővé tette, hogy a Play Áruház szoftverboltban megvett appokhoz az egész család hozzáférjen, ne csak egyetlen felhasználó. Ebben több év lemaradása volt a Google-nek, hiszen a családi megosztást a Microsoft és az Apple elég régen lehetővé tette. 

A Google az I/O konferencia kezdete előtt frissítette a fejlesztői dokumentációkat, és ebben találták meg az Android Police szemfüles szerzői a családi csomaggal kapcsolatos részleteket. Az angolul Family Library néven futó szolgáltatás július 2-től lesz elérhető.

A Family Library opcióval legfeljebb hat családtagot jelölhetünk meg, akik mind hozzáférnek majd egymás vásárlásaihoz. Ez nemcsak a szoftverekre igaz, hanem a filmekre is, bár ebben az esetben azzal a korlátozással kell számolni, hogy minden filmet egy időben csak egy eszközön tudunk majd lejátszani.

A fejlesztők eldönthetik, hogy a július 2. előtt megvett appokra érvényes legyen-e a családi megosztás, vagy sem. A határidő után megvett appokra automatikusan érvényes lesz a megosztás, hacsak úgy nem dönt a fejlesztő, hogy letiltja ezt a lehetőséget.  • Tippek
  • Biztosítás

Rovatok