Index Vakbarát Hírportál

A Huawei P20 állítólag az iPhone X koppintása lesz

2018.02.12. 12:20

Elszántan küzd a Huawei, hogy megkaparintsa a vezető helyet az okostelefonok piacán, és ehhez talán még az Apple formateverzői tudását is igénybe veszi. Feltéve, hogy a nemrég kiszivárgott fotón, és a renderelt képeken tényleg az idén tavasszal bemutatásra kerülő Huawei P20 látható.   

A képek alapján a P20-nak ugyanolyan betüremkedés lesz a 18:9 képarányú kijelző tetején, mint amilyen az Apple iPhone X-en is látható. Ez merész húzás lenne a kínai gyártótól, és felmerül a kérdés, hogy az Android operációs rendszer miként kezelné ezt a szokatlan megoldást. Az Apple helyzete e tekintetben könnyű, hiszen a kaliforniai cég fejleszti a hardvert és a szoftvert, ezeket könnyen össze tudja hangolni.

Ha nem lenne elég a betüremkedés, az Android Authority oldalon közzétett  renderelt képekről az is kiderül, hogy a hátsó dupla kamera is teljesen az iPhone X felépítését utánozza, ahogy a jackdugó hiánya is elsősorban az Apple-höz köthető, bár az utóbbira számos androidos mobilon is van példa.

A pletykák szerint az ujjlenyomat-olvasó is azért hiányzik az Huawei P20-ról készült képekről, mert a kínai cég elég jónak és biztonságosnak tartja a duplakamerás arcfelismerést ahhoz, hogy ne legyen szükség másfajta biometrikus azonosításra.

Egyelőre az is csak pletyka, hogy a Huawei a február végén kezdődő Mobile World Congress 2018 kütyüshow helyett valamivel később, március végén mutatja be az idei csúcsmobilját, mert nem szerencsés vetekedni a Samsunggal, a dél-koreai társaság ugyanis már egészen biztosan Barcelonában mutatja be a Galaxy S9-et.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rovatok